#

computerglazen

Action

Van de brildragers vanaf 40 jaar gebruikt 90% dagelijks een computer. Steeds meer mensen gebruiken hierbij de laatste tijd een computer/office bril en ervaren vele voordelen. De verwachting is dan ook dat de computerbril een enorme opmars zal maken en de leesbril zal inhalen.

Ja maar, ik heb al een leesbril.

Met een leesafstand van 30 tot 40 cm ideaal om boeken en kranten mee te lezen. De ideale afstand voor een beeldscherm is 50 tot 100 cm. U zou de computerbril wel kunnen zien als een soort superleesbril met een enorm bereik van 30 cm tot in sommige gevallen wel 2 meter.

Maar mijn multifocale bril is toch voor alle afstanden?

Dat klopt, maar elk voordeel heeft zijn nadeel. De multifocale bril werd uitgevonden in 1953, ruim 30 jaar voor de eerste pc's. Het is dan ook niet zo vreemd dat vooral kijkgebieden voor veraf en dichtbij de meeste aandacht kregen. De tussenafstand van 60 tot 80cm, (ook wel de beeldschermafstand genoemd) werd minder intensief gebruikt. Kijkt u door een multifocale bril naar een beeldscherm, dan gebruikt u het tussengebied. Dit gebied is heel smal en kort, waardoor u steeds aan het zoeken bent, en snel moe wordt en nekklachten krijgt. Bij een beeldschermbril heeft u de lees en computerafstand over de hele breedte van het glas scherp en hoeft u niet te zoeken, en ziet u alles scherp. Zo zit u meer ontspannen, hoeft u minder te bewegen en wordt u minder snel moe.

 

Nu bij aankoop van de betere multifocale glazen krijgt u een stel computerglazen gratis!  Een cadeau ter waarde van 410 €                                                                                                                                                                                                        

Tip : Uw computerbril via de werkgever.

Zit u tijdens uw werk veel achter de computer? Misschien hebt u recht op een vergoeding van uw werkgever. Informeer er naar! 

www.werk.belgie.be